Balance in Mind

Balance in Mind
            “ in wiens keurslijf leef je eigenlijk…”

Wiens keurslijf is dit “?

Tegenwoordig lijkt het alsof we allemaal op de snelweg leven en vast zijn komen te zitten in een keurslijf van onszelf of dat van anderen.

De tijd gaat hard als we ambitieus zijn en het lijkt erop dat de hemel de limiet is.

Omdat we ervan overtuigd zijn dat, hoe de wereld ons wordt getoond  als de ultieme realiteit die we kunnen behalen, we steeds gehaaster zijn om hierin te willen slagen. We raken uit het oog wat echt belangrijk is in ons leven en lijken door al dat jongleren uit het oog te verliezen wat we echt nodig hebben.

Na verloop van tijd weten we niet meer dat we in een dwangbuis terecht zijn gekomen. We zitten onbewust in het overleven. En overleven staat voor een hoog spanningslevel en verlies van een heldere geest en focus.

Een verminderd bewustzijn van wat je aan het doen bent en wat er op dit moment gebeurt, veroorzaakt irritaties, irreële gedachten en wensen en communicatieproblemen met je omgeving.

Gedreven door diepgewortelde angsten en onzekerheden zijn we ons vaak niet bewust van onze automatische acties en gedragingen.

Na verloop van tijd kans een gevoel van vastzitten ontstaat en je buiten het contact met anderen zetten.

We kunnen het vertrouwen verliezen in ons vermogen om onze energie en aandacht om te zetten naar meer welbevinden en geluk.

De relatie, gezin, familie of organisatie waarin wij leven, heeft zijn eigen cultuur, rituelen en verwachtingen. Meestal voelen we ons ermee verbonden.

Maar jijzelf en de mensen om je heen veranderen en organisaties veranderen, wat kan leiden tot kansen, conflicten of zelf teleurstelling.

Tijd voor reflectie en verandering!

Let op een open manier!

Je zult weten wanneer je jezelf bent of wanneer je probeert iemand anders te worden of probeert te leven in het keurslijf van iemand anders.

Wanneer we onszelf verplichten om op een open manier aandacht te besteden, zonder vast te houden aan onze eigen voorkeuren en antipathieën, meningen en vooroordelen, projecties en verwachtingen, openen zich nieuwe mogelijkheden en hebben we een kans om onszelf te bevrijden van het keurslijf.

We beginnen dan meer zelfbewust te worden en kunnen bewust leren sturen en keuzes maken.

Hoe dit aan te pakken?

Train je in vaker in contact te zijn met jezelf doortijd te nemen om realistisch jezelf te observeren, zelfbewustzijn te ontwikkelen in wat je voelt, zelfonderzoek en zelfsturing zijn daarin onmisbaar.
Het vereist investeringen in tijd, moeite en discipline om te oefenen.

Wie niet waagt die niet wint

Contact