Over Edith Pans

De fascinatie van Balance Management
                 
 “hoe overbelasting en uitputting te voorkomen”.

Balance Management is door Edith Pans in 1985 gestart vanuit de fascinatie: “wat is het in ons mensen dat het lijkt alsof wij eerst volledig uit balans moeten raken voordat we geneigd zijn anders met onszelf om te gaan”. Hierdoor ontstond haar missie: “hoe kunnen we overbelasting en uitputting zien te voorkomen”.

leidraad binnen haar trainingen en  persoonlijke begeleiding
                  “leer je oude kwetsuren & scherpe randjes te erkennen, en maak je weg vrij” 
Haar leidraad binnen de begeleiding is, mensen te leren ontdekken hoe oude kwetsuren  de huidige gedragspatronen beïnvloed hebben. Het erkennen ervan genereert een vrijer denkvermogen om te zien wat men wint of verliest. Bovendien maakt het de weg vrij om te kunnen zien hoe een mens zijn eigen pad zelf vaak belemmert zonder daar bewust van te zijn. Dit brengt ons dichterbij wie we ten diepste zijn en de behoeften die we hebben,
Uiteindelijk kunnen we met deze inzichten op maat gesneden handvatten creëren om  bewuster sturing te kunnen geven aan eigen behoeften en veerkrachtig mee te bewegen met veranderingen in het leven.

Voor wie
Vanuit haar ervaring als trainer en begeleider in persoonlijke balans heeft zij zich toegelegd op mensen die de balans in hun leven willen herstellen.

  • Na een overspannenheid of een burnout periode fysiek en mentaal weer in evenwicht willen komen om hernieuwde keuzes te kunnen gaan maken in hun leven
  • Mensen die de spirit in hun werk kwijt aan het raken zijn
  • Mensen die willen reflecteren op een nieuwe stap die ze willen zetten in een relatie of baan

Ervaring
Edith Pans werkt samen met HR managers, bedrijfsartsen in alle lagen van de Luchtvaart; Advocatuur; Overheid; Opleidingsinstituten en voor particulieren.

Achtergrond: Trainer in psychosomatiek; Psychosynthese; Rationeel Emotieve gedrag; Compassion focussed ; workshops in Persoonlijke Balans.