.....coachen op jouw maat gesneden.....

Eerst je puzzel leggen

Hoe ben ik hierin terecht gekomen
als ik alles op de rit denk te hebben en me dan afvraag: is dit het nu....voel ik de leegte nog erger.

Als er scheuren gaan ontstaan in ons zo zorgvuldig opgebouwde controle mechanisme dan zijn emoties als somberheid en frustratie vaak de eerste signalen. We raken geƫmotioneerd omdat er niet gebeurt wat wij hadden verwacht van onszelf of de omgeving. "En ineens merk ik dat ik onzeker begin te worden en dat ik het overzicht kwijt aan het raken ben".

Allemaal heel logische gevolgen van te lang te veel en te ver over je grenzen gaan.

  • Te lang aan stuk door blijven knallen
  • Te veel tegelijkertijd voor de max willen
  • Te ver over je grenzen van acceptatie gaan

Het geeft veel helderheid om al die puzzelstukjes bij elkaar te zoeken die ertoe geleid hebben dat ze niet meer lijken in elkaar te passen.

  • Waar is je fysieke veerkracht gebleven
  • Waar je heldere kijk op zaken
  • en op welk moment ben je de verbinding verloren

Dan naar je eigen signalen gaan luisteren

Je lichaam is de spiegel van je ziel en liegt nooit.

Het lichaam is als een spiegel voor onszelf en voor de omgeving die naar ons kijkt. Durf je echt te kijken en te luisteren naar jezelf? Om inzicht te krijgen in persoonlijke overlevingsstrategieƫn is het waardevol gebleken om te starten met te leren ontdekken wanneer en waardoor de energie uit je loopt en hoe het komt dat je je niet meer goed in je vel voelt. En wat maakt dat je toch door gaat.

Ons lichaam slaat immers emoties direct op in de vorm van spanningen in bijvoorbeeld de ademhaling, spieren en organen. Ons brein vertaalt dit als "gevaar" en gaat nog meer aansturen op harder rennen en dus uitwonen. Ons hart begint in het verzet te komen omdat de belofte die je brein heeft gemaakt niet meer lichamelijk te vervullen valt, omdat je het ten diepste niet meer wilt.

Dan is van belang te weten wat jouw waarden zijn

Soms zie ik mijn plek in het grote geheel niet meer.

Ga je voor kwaliteit in de tijd die je thuis besteed aan je geliefden.
Ga je voor die baan of functie die echt bij je past.
Ga je voor je gelukkig voelen en voluit je verbinden.
"Als je weet wat je waarden zijn dan ga je bewust kiezen. Je gaat je verbinden met je hart en houdt vast ook in zwaar weer".

Dan kun je voluit leven

Verdieping zal je persoonlijke balans fundamenteler gaan verstevigen waardoor je voluit gaat voor wat jij belangrijk vindt in jouw leven.

Testimonial coachee

"Edith Pans heeft mij geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen behoeften, kwaliteiten, vaardigheden en leerpunten en de invloed die ik daarmee heb op mijn omgeving. Ze geeft praktische tips hoe ik mijn eigen krachten beter kan benutten in mijn dagelijkse werk. Door haar persoonlijke begeleiding ben ik me bewust geworden van mijn drijfveren en motivaties ten aanzien van mijn werk. Ik heb het traject als verhelderend en vooral leuk en leerzaam ervaren."

"Het was een cadeau dat ik mijzelf heb gegund waardoor ik meer dan ooit weet wat ik nodig heb en hier nu voluit voor ga".