Missie

MISSIE

“ Ik wil mij inzetten om overbelasting en uitputting te voorkomen.
Dit wil ik bereiken door het bewustzijn en de aandacht voor wat goed is in ons mensen
minstens zo groot te maken als voor wat er allemaal fout kan zijn”.


“what is good about life is as genuine as what is bad and therefore deserves equal attention from us”.

VISIE

Perfectie bestaat niet
Perfectie is een utopie en overal altijd de controle op moeten hebben evenmin.

Het feit dat wij geneigd zijn het leven dat wij leiden aan de wereld voor te spiegelen als perfect zegt veel meer over de wijze waarop wij onze onzekerheden geneigd zijn te maskeren dan over de werkelijke toedracht in de wereld. Daarbij beloven we onszelf gouden bergen die ons lichaam nooit kan vervullen.

Get used to it

Momenteel lijkt het alsof het “lijden” , in de zin van het-moeilijk kunnen hebben of het-niet -goed-genoeg voelen , voor de zwakkeren is en niet bij het gewone leven meer hoort.
Ontkennen, dat verzwakt ons!
Wie heeft er ooit gezegd dat het leven altijd gemakkelijk is en vanzelf gaat…..!
Lijden en gefrustreerd zijn horen er gewoon bij: “get used to it”.
En als we kunnen leren hoe dat te doen zonder: “Blaming the victim”, en alles en iedereen de schuld te gaan geven van ons ongenoegen, dan komen we daar sterker uit en gaan met meer realiteitszin door het leven. Bovendien maakt het ons beter bestand om mee te bewegen met het continu veranderen van de wereld en zijn omstandigheden.
Ook dat is niet anders dan ons lichaam dat per secondewijzer in transitie is: afbreekt en weer opbouwt, altijd zoekend naar een nieuw evenwicht. En dat wordt gratis en voor niets geregeld.

DUS

DUS, doen we er goed aan, mijns inziens, om als het tegenzit of niet zo uitkomt als we willen, in plaats van ontmoedigd te raken juist geïntrigeerd en geïnspireerd ermee aan de slag te gaan.
Heb aandacht op een open manier en voel je betrokken bij wat je doet, dan maak je je leven tenminste voluit mee en heb je geen spijt van wat er niet is geweest.
Ga het doen, zo kom je tot het creëren van een vervullende leefwijze.

“ I realize that I would never have time to make a change unless I made the time. And then the rest of my life began”.